2011 Oregon Coastal LiDAR Meeting
- Provide an overview of various LiDAR data collection, processing, and storage methods and to focus on coastal applications of LiDAR modeling.
9:00 am – 9:15 am: Introduction and Welcome (15 minutes)
9:15 am – 9:45 am: Ian Madin (DOGAMI) – Getting the most out of your LiDAR data (30 minutes)
9:45 am – 10:30 am: John Sharrard (ESRI) – Best practices for working with LiDAR data in ArcGIS (45 minutes)
10:30 am – 10:45 am: BREAK (15 minutes)
10:45 am – 11:15 am: Neal Myers (Central Lincoln People’s Utility District) – LASTools Overview (30 minutes)
11:15 am – 12:00 pm: Doug Smith (David C. Smith & Associates, Inc.) – LiDARgrammetry: lessons learned from the Columbia River LiDAR Project (45 minutes)
12:00 pm – 1:00 pm: LUNCH
1:00 pm – 1:45 pm: Demetrios Gatziolis (USFS) – LiDAR-assisted terrain and vegetation profile challenges in the coastal Pacific Northwest (45 minutes)
1:45 pm – 2:15 pm: Russ Faux (Watershed Sciences) – Airborne LiDAR Data in Coastal Environments: Considerations for Acquisition, Data Development, and Feature Extraction (30 minutes)
2:15 pm – 2:30 pm: BREAK (15 minutes)
2:30 pm – 3:15 pm: Randy Dana (OR Coastal Management Program) – Creating tide stage lines from LiDAR and VDatum (45 minutes)
3:15 pm – 3:45 pm: John Bauer (Wetlands Conservancy) and Laura Brophy (Green Point Consulting) – Mapping tidal wetlands using LiDAR and field data collection (30 minutes)
3:45 pm – 4:00 pm: Closing (15 minutes)
our full meeting program!
About the Central Coast GIS Users Group
The Central Coast GIS Users Group (CCGISUG) was formed to promote networking between GIS professionals, students, and others on the Central Oregon Coast involved in mapping and geospatial technologies and to provide the opportunity for them to exchange ideas and experiences; address common problems and concerns; obtain advice; and participate in training and education. We meet bimonthly on the second Wednesday from 12:15 to 1:45. Membership is free!
For more information please visit http://www.orurisa.org/ccgisug. To join our listserv, please contact Khem So (firstname.lastname@example.org).